Σούνιο-Ναός Ποσειδώνα

+

Περιγραφή

Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό.

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών της Αθήνας. Είναι χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, υπήρχε κατά τους Αρχαϊκούς χρόνους βωμός αφιερωμένος στον θεό, περιτριγυρισμένος από δύο μεγάλους κούρους, όχι όμως και ναός, Ο πρώτος ναός άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. αλλά καταστράφηκε πριν ολοκληρωθεί, ο δεύτερος ναός (αυτός που υπάρχει και σήμερα) ξεκίνησε να χτίζεται το 449/8 π.Χ. με διαταγή του Περικλή. Ανάμεσα στους γοητευμένους επισκέπτες του ναού του Ποσειδώνα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι.

Tour Σούνιο – Ναός Ποσειδώνα

Η εκδρομή ξεκινάει από το ξενοδοχείο σας ή όποιο σημείο εσείς επιλέξετε, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή διαδρομή κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Φτάνοντας στο ακρωτήριο Σούνιο, ο Ναός του Ποσειδώνα δεσπόζει επιβλητικός, κόντρα στο χρόνο και τις αμείλικτες καιρικές συνθήκες. Ένα από τα πλέον θαυμαστά δημιουργήματα της Χρυσής εποχής του Περικλέους, ο Ναός του Ποσειδώνα στέκεται αγέρωχος στην άκρη της Αττικής γης, περιτριγυρισμένος από τρεις πλευρές από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. Για 1 ώρα θα ανακαλύψετε το Ναό του Ποσειδώνα, και έπειτα θα συνεχίσουμε την εκδρομή με ένα γαστρονομικό ταξίδι. Θα κάνουμε στάση σε παραδοσιακή ταβέρνα όπου θα δοκιμάσετε εκλεκτά ελληνικά εδέσματα. Θα ακολουθήσει επιστροφή στην Αθήνα και άφιξη σε σημείο που εσείς θα επιλέξετε.

elGreek