Δελφοί

+

Περιγραφή

Σύμφωνα με τον μύθο, οι Δελφοί, το πιο σημαντικό ιερό της Ελλάδος, ήταν το κέντρο του κόσμου, γιατί σ’ αυτό εδώ το μέρος συναντήθηκαν οι δύο αετοί, όταν ο Δίας τους άφησε ελεύθερους, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από την Δύση. 

Αρχικά το μαντείο άνηκε στη Γαία που ζούσε εκεί με το γιο της Πύθωνα. Ο Θεός Απόλλωνας όμως σκότωσε τον Πύθωνα και το ιερό μέρος έγινε δικό του. Η φήμη του μαντείου των Δελφών είχε φτάσει σε όλον τον κόσμο και πολλοί ήταν εκείνοι που έρχονταν ζητώντας κάποια συμβουλή. Οι χρησμοί δίνονταν από το Θεό Απόλλωνα μέσω της Πυθίας. Αρχικά η Πυθία ήταν μια νεαρή με ενάρετο βίο, αλλά λόγω της μεγάλης φήμης του Μαντείου, οι ιέρειες αυξήθηκαν σε δύο. 

Tour Δελφοί

Η εκδρομή ξεκινάει με μια μοναδική διαδρομή στην ελληνική ύπαιθρο κατά μήκος πεδιάδων, λιμνών και βουνών. Πρώτη στάση σε αυτή την εκδρομή και λίγο πριν ανακαλύψετε μια άλλη πλευρά της ελληνικής μυθολογίας, η πόλη της Λιβαδειάς. Χτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα, η Λιβαδειά ιδρύθηκε σύμφωνα με τη μυθική παράδοση από τον αθηναίο ήρωα Λέβαδο. Θα πραγματοποιήσουμε στάση για 40 λεπτά για καφέ και έναν σύντομο περίπατο στο κέντρο της πόλης. Έπειτα θα συνεχίσουμε την μοναδική διαδρομή και θα φτάσουμε στους Δελφούς όπου θα ξεναγηθείτε στα μοναδικά μνημεία και θα ακούσετε ξεχωριστές ιστορίες. 

Φυσικά, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αράχωβα, την αρχόντισσα του Παρνασσού. Θα περιηγηθείτε στα σοκάκια και θα έχετε στη διάθεση σας 2 ώρες για απολαύσετε τα μοναδικά τοπικά εδέσματα στις παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και σε εναλλακτικές κουζίνες. 

Θα ακολουθήσει επιστροφή στην Αθήνα και άφιξη σε σημείο που εσείς θα επιλέξετε.

el