Μονή νησί

Γενικές πληροφορίες

Η Μονή το μικρό νησάκι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αίγινας πρόκειται για έναν καλά κρυμμένο επίγειο παράδεισο! Από το 1960 έως και το 1990 η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη η οποία κατάφερε να διαφυλάξει την φυσική παρθένα ομορφιά του νησιού. Η Μονή είναι ένα καταπράσινο νησί, καλυμμένο από πεύκο δέντρα στο μεγαλύτερό του μέρος. Στο νησί βρίσκουν καταφύγιο μέχρι και σήμερα παγώνια και ελάφια, ενώ στις πιο δύσβατες περιοχές του νησιού μπορείς να συναντήσεις ακόμα και κατσικάκια τύπου κρι κρι!

Που βρίσκεται;

Το νησί της Μονής είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο από το λιμάνι της Αίγινας όσο και από την περιοχή της Πέρδικας. Με την VIP Aegina Transfers η πρόσβαση σας είναι πιο εύκολη, καθώς οργανώνουμε όλο το πακέτο της μεταφοράς σας στο νησάκι της μονής.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάω;

Η βορειοδυτική πλευρά της Μονής είναι καλυμμένη από πευκοδάσος, όπου μπορείς να κάνεις την βόλτα σου ή και ένα πικ νικ μέσα στη φύση. Μπορείς να κάνεις αναρρίχηση και να προσεγγίσεις το ψηλότερο σημείο του νησιού όπου μπορείς να απολαύσεις μια μαγευτική θέα. Η Μονή διαθέτει και δυο παραλίες για να δροσιστείς και να κάνεις τις βουτιές σου, καθώς και ένα beach bar όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ το ποτό σου ή κάποιο σνακ.
 

el