Καποδιστριακά κτήρια

Γενικές πληροφορίες 

Το Κυβερνείο, το Ορφανοτροφείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Ευνάρδειο, ο Πύργος του Μαρκέλλου και το Δημοτικό θέατρο αποτελούν τα καποδιστριακά κτήρια. Το Κυβερνείο είναι ένα από τα σημαντικότερα κτήρια, καθώς εδώ στεγάστηκε η πρώτη κυβέρνηση του νέου ελληνικού κράτους. Το ορφανά του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα βρήκαν κατοικία στο συγκεκριμένο χώρο. Εκεί στεγάστηκε η πρώτη Εθνική βιβλιοθήκη. Το Ευνάρδειο αποτελεί το πρώτο κτήριο της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ο Πύργος του Μάρκελλου χρονολογείται από το 17ο αιώνα, όπου την εποχή του Καποδίστρια στέγασε αρκετούς υπουργούς. Όσον αφορά το Δημοτικό θέατρο είναι άγνωστο το πότε χτίστηκε. Πλέον, ανήκει στο δήμο της Αίγινας, ο οποίος έχει αναλάβει και την ανακατασκευή του. 

Που βρίσκεται;

Τα καποδιστριακά κτήρια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Αίγινας. Απέχουν μόλις 900 μέτρα, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη. 

Πότε να πάω;

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα κτίρια οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα. Το γεγονός ότι βρίσκονται στη καρδιά της πόλης, καθώς και η απόσταση μεταξύ των κτηρίων είναι μικρή, σας δίνει την δυνατότητα να τα επισκεφτείτε μέσα σε μια μέρα. 
 

el